PoŔetna stranica 27.05.2020.  10:19
4. ┼żupanijsko natjecanje Modelarske lige Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije, odr┼żano 29. travnja 2017. godine u Kri┼żevcima
Modelarska liga je ekipno natjecanje u─Źenika u podru─Źju modelarstva/maketarstva. 
Modelarsku ligu ─Źine timska izrada projektnog zadatka kao natjecateljski dio i izlo┼żba tehni─Źkog stvarala┼ítva mladih tehni─Źara koji predstavlja promid┼żbeni dio modelarskih aktivnosti. 
Manifestacija je pokrenuta s ciljem poticanja u─Źenika za izvan┼íkolsko i izvannastavno stjecanje i razvoj tehni─Źkih znanja i vje┼ítina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehni─Źkih ┼íkola i zanimanja te razvoj poduzetni┼ítva.
Sudionici Lige su u─Źenici 5. do 8. razreda osnovno┼íkolskog uzrasta: u─Źenici osnovnih ┼íkola, ─Źlanovi udruga tehni─Źke kulture i u─Źenici posebnih odjela osnovnih ┼íkola i njihovi mentori. Natjecanje se provodi u skladu s Pravilima provo─Ĺenja Modelarske lige u Republici Hrvatskoj. Prvoplasirana ekipa ┼żupanije sa svojim mentorom sudjeluje na zavr┼ínom dr┼żavnom natjecanju Modelarske lige Hrvatske koje organizira Hrvatska zajednica tehni─Źke kulture u Nacionalnom centru tehni─Źke kulture u Kraljevici krajem svibnja svake godine.
Zajednica tehni─Źke kulture Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehni─Źke kulture organizatorom Modelarske lige Republike Hrvatske organizirala je i provela 4. ┼żupanijsko natjecanje Modelarske lige Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije ─Źijem je doma─çin i ove godine bila Zajednica tehni─Źke kulture Kri┼żevci i Aero klub ÔÇ×Dragutin NovakÔÇť Kri┼żevci.
4. ┼żupanijsko natjecanje Modelarske lige Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije odr┼żano je 29. travnja 2017. godine (subota) u Kri┼żevcima, Trg J. J. Strossmayera 5. u dvorani Turisti─Źkog informativnog centra.
Program natjecanja je po─Źeo od 9:00 sati prijavom sudionika i sve─Źanim otvorenjem koje je vodio Ante Star─Źevi─ç, predsjednik Zajednice tehni─Źke kulture Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije.
Natjecatelje i prisutne prigodnim rije─Źima pozdravili su: u ime doma─çina natjecanja Ivan Knok, predsjednik Zajednice tehni─Źke kulture Kri┼żevci, poticajnim rije─Źima u ime Grada Kri┼żevaca mr. sc. Mladen Tenodi, pro─Źelnik Upravnog odjela za dru┼ítvene djelatnosti Grada Kri┼żevaca i gradona─Źelnik Grada Kri┼żevaca Branko Hrg koji je i otvorio 4. ┼żupanijsko natjecanje Modelarske lige Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije.
Na natjecanju je sudjelovalo 36 natjecatelja (18 ekipa). Za plasman na dr┼żavno natjecanje od prijavljenih 13 sudjelovalo je 11 ekipa (22 natjecatelja) iz Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źko ┼żupanije. Ekipe iz Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije kao gosti, te pomladak (doma─çe ekipe mladih natjecatelja - u─Źenika 1. do 4. razreda) klubova ─Źlanica Zajednice natjecali su se van plasmana za dr┼żavno natjecanje.
Natjecatelji za plasman na dr┼żavno natjecanje i natjecatelji gostuju─çih ekipa su u 3 puna sata izra─Ĺivali kutiju za ru─Źni alat, dok su natjecatelji doma─çih ekipa mladih natjecatelja imali manje zahtjevan zadatak i izra─Ĺivali su ukrasnu kutiju prema nacrtima profesora Ivana Rajsza.
Prema slu┼żbenim elementima vrednovanja za plasman na dr┼żavno natjecanje 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Mateo Piska─Ź i Karlo Pavi─Źi─ç iz Aero kluba "Dragutin Novak" Kri┼żevci ─Źlanice Zajednice tehni─Źke kulture Kri┼żevci (mentori Ante Star─Źevi─ç i Danijela Joba─Ź).
2. mjesto ekipa u sastavu Marko Udvari i Mihael ┼Żagar i 3. mjesto ekipa u sastavu Filip Petri─ç i Leonardo Bratkovi─ç iz Aero klub "Dragutin Novak" iz Kri┼żevaca (mentori Ante Star─Źevi─ç i Danijela Joba─Ź).
Na dr┼żavnom natjecanju Modelarske lige koje se odr┼żava krajem svibnja ove godine Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źku ┼żupaniju predstavljat ─çe ekipa u sastavu Mateo Piska─Ź i Karlo Pavi─Źi─ç ─Źlanovi Aero kluba "Dragutin Novak" Kri┼żevci ─Źlanice Zajednice tehni─Źke kulture Kri┼żevci i njihov mentor Ante Star─Źevi─ç.
Van plasmana za dr┼żavno natjecanje od gostuju─çih ekipa prema slu┼żbenim elementima vrednovanja 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Nella Faltak i Filip ┼áingelberger, 2. mjesto ekipa u sastavu Michel Konju┼íi─ç i Tina Bazi─ç i 3. mjesto ekipa u sastavu Hanna Begovi─ç i Dejan Tomi─ç iz Osnovne ┼íkole Veliko Trojstvo (mentor Ivan Rajsz).
Van plasmana za dr┼żavno natjecanje od doma─çih ekipa mladih natjecatelja prema slu┼żbenim elementima vrednovanja 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Karlo Jelak i Marija Skrba, 2. mjesto ekipa u sastavu Juraj R├Âsler i Ana ┼áirjan, 3. mjesto ekipa u sastavu Vilim Kova─Źi─ç i Karlo Sa─Źari─ç i 4. mjesto Sanjin Crnkovi─ç i David Kapor iz Aero kluba "Dragutin Novak" Kri┼żevci ─Źlanice Zajednice tehni─Źke kulture Kri┼żevci (mentori Ante Star─Źevi─ç i Danijela Joba─Ź).
Svi sudionici su dobili pohvalnice za sudjelovanje. Najbolje plasiranima diplome i nagrade dodijelio je Ante Star─Źevi─ç, predsjednik Zajednice tehni─Źke kulture Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije.
Uz natjecateljski dio ovu manifestaciju pratila je izlo┼żba radova tehni─Źkog stvarala┼ítva mladih ─Źlanova Zajednice tehni─Źke kulture Kri┼żevci i njenih klubova sekcija i ─Źlanica. Svoje radove izlo┼żili su ─Źlanovi Aero kluba ÔÇ×Dragutin NovakÔÇť Kri┼żevci i mladi ─Źlanovi gostuju─çe ekipe iz Osnovne ┼íkole Veliko Trojstvo.

Autor: Danijela JobaŔ, 03.05.2017.